8 Jul 2016

June Tally Up

Better late than never. Been sick, been sewing, been working,...blogging was not much in for June.
My last unselfish pieces were for the kids (eh, who else, husband is only relying on my skills when his dive gear needs to be fixed). Young Lady got 2 more dresses for summer (if summer would come she actually would have a chance to wear them) and Junior got another pair of light cotton pants. With patch as lately everything needs to have something on. 
Not much of a bust from a stash perspective (4.3m) but hey, I finished 6 pieces of garments! 

Also getting to understand why they charge so much for nice kids clothing. They almost take the same time to make as any adult garment. I like to face challenges with kids clothing first as I have to pick less when I screw up :) And less fabric wasted if I screw up completely (rarely happens).

Ottobre 3/2013


Patch

T-shirt based dress

For little fairies

Scrap dress Burda 6/2014


Jobb későn mint soha, de júniusban gyereket neveltem, háztartást vezettem, voltam beteg, dolgoztam, varrtam, így a blogolásra most nem nagyon maradt idő. Az utolsó projektek a kölköknek készültek (ki másnak, Apa csak akkor tart igényt a skilljeimre mikor az elszakadt búvárcuccát kell megvarrni). Junior kapott még egy nadrágot (plecsnivel), Kisasszony meg nyári ruhákat, amiket talán föl is tudna venni, ha lenne nyár. Még nincs, de a remény hal meg utoljára (de az is lehet, hogy a lepényhal megy utoljára).
 Csak 4.3m anyag ment el, viszont 6db cuccot varrtam!

Kezdem azt is megérteni, miért kerülnek a gyerekcuccok sokba - majdnem annyi idő megvarrni őket, mint a felnőtt cuccokat. Mondjuk én szeretek gyerekruhával kezdeni az ismeretlen technikákkal, mert ha elcseszem kevesebbet kell fejteni (és kevesebb anyagot kidobni ha nagyon elrontom, de ez nagyon ritkán fordul elő).

No comments:

Post a Comment