26 Apr 2013

Make a Baby Sleeping Bag in 7 Steps/Varrjunk bébi hálózsákot 7 lépésben

Ok, before you start be prepared for something extremely complicated and hard...to find out what type of fabric you want for cover and for lining. Babies like cotton (and cotton likes babies too) so at least the lining needs to be something like that.
If you managed to select the fabrics, time to start.

Készülj valami nagyon bonyolult és nehéz procedúrára...ki kell találnod, milyen anyagot akarsz használni.

Step 1. Make your pattern. You can use a ready sleeping bag and copy it on paper. It doesn't matter if it's not the right size, just add/decrease a few cm-s to fit. Make sure the neckline is comfortable for the baby and you can easily pull tiny baby arms through the sleeve cuts.As you can see on my version it's a hand drawn something. I use the same patter for back and front and cut the front neckline a bit deeper.
You can also use this pattern as a start (80cm long, squares measure 4x4cm)

1. lépés. Rajzold meg a szabásmintát. Ehhez az is elég, ha lemásolsz egy már meglevő hálózsákot és méretre igazítod. Arra kel csak figyelni, hogy a nyaka és a karkivágása elég nagy legyen.Az én verzióm egy kisebb hálózsákról lett lemásolva, és ahogy kellett növeltem a hosszát-szélességét. Ugyanazt használom eleje-hátának, az elejét egy kicsit mélyebbre vágom a nyakánál és kész. Aki ennél többre vágyik innen is elindulhat.Step 2. Cut 2 pieces of fronts, 1 piece of back of both your cover and lining fabric.
2. lépés Szabj ki 2 elejét és 1 hátát (félbehajtott anyagból) a bélésből és a borításból.Step 3-.4. Join the shoulders. Join the cover and lining neckline by using an overlock or zigzag stitch and continously sticth the front cover and lining. This will later help to do binding on the neckline and stitch the zipper in.
3-4 lépés, Varrd össze a vállvarrást (interlock-kal vagy cikkcakk öltéssel sima varrógépen). Tisztázd el a nyakkivágást és az eleje hosszanti szélét összefogva a bélést és a borítást. Egyszerűbb lesz így majd a cipzárt bevarrni.
Step 5.  Stitch the zipper in. I usually use endless zipper that can be cut to size. If you have a regular one, you might need to join the fronts at the bottom depending how long your zipper is.
5. lépés Varrd be a cipzárt. Én általában méterben kaphatót használok, ha nem ilyened van lehet hogy az eleje alját össze kall varrnod attól függően, milyen hosszú a cipzárod.


6. Now turn the whole thing inside out and join the sides. If you don't have an overlock finish the seams using zigzag stitch. Turn it back to right side.
6. lépés Fordítsd ki az egészet és varrd össze az oldalakat. Ha van interlockod, azzal, (ezzel tudod egy lépésban varrni és tisztázni) ha nincs, cikkcakk öltéssel tisztázd a széleket el a varrás után.

Step 7. Finally finish the armholes and the neckline using bias binding.
7. lépés Ferdepántold a nyak-, és ujjakört. Ehhez segítséget itt találsz.No comments:

Post a Comment