14 Feb 2016

January Tally Up

I know it´s mid February but haven´t had much time for blogging lately. I was sewing more :)
These were the last ones for January, total stash usage 4.7m-s- Also used all of the 3m-s I bought extra for the carneval outfit of my son (which he almost didn´t want to wear at all but at least it probably fits him next year too).
I finished some grocery bags of scraps as well and a dress for myself for summer. The fabric choice for it could have been something lighter as the cotton sateen seems to be a little bit heavier than what the design would require. Anyway, I like it, I also like the fact I can close the lid of my scrap box.

Of carneval fabric leftovers


Poppies and chili
 The dress itself is a Burda pattern 11/2011. The technically new part was the pleats in the front and back and the  double sleeves with rolled hems.










Tudom rég elmúlt már Január de nem sok időm volt mostanában blogolni, azt a keveset meg inkább varrással töltöttem. A jó hír, hogy 4.7m anyagot használtam a készletből, és mind a 3m-t megvarrtam amit ebben a hónapban vettem (jelmeznek). Utoljára készült még pár géppel hímzett bevásárlótáska a maradékokból, meg egy Burda ruha pamutszaténból. Talán egy kicsit könnyebb anyag volt eredetileg elképzelve, de elégedett vagyok az eredménnyel és technikailag 2 új dolog is bejött - az elején/hátán a hajtások és a dupla ujja aminek az alját interlock-kal szegtem el (rolled hem az öltés neve).

1 comment:

  1. Tök jók ezek a tatyók! A ruhád pedig tökéletes! :)

    ReplyDelete