22 Jan 2016

Carneval Season

Little Lady had no choice, she will be a bee. I bought the fabric 3ys ago when my son was born and planned to make it for him. Husband protested (a bee is not boyish enough) so it didn´t happen. Now that we also have a daughter I could use the fabric as originally planned combined with some leftover black jersey. It´s really nothing special, the wings are from mesh fabric. I cut 4 triangles and just gathered on the longest side. It had to big enough to put over a coverall as it´s cold outside and we do go outside for Carneval.
Junior decided for a dino costume so he got one. It´s also a big one so he can dress underneath but also good for the day when they dress up in kindergarten as I gathered the sleeve and leg hems.
While doing these I realized how much I love sewing costumes. It´s a lot of fun without the hassle of fitting. Busted 0.5m as the fabric for the dino dress needed to be bought this month.Junior's request - a dino sticthed
Has eyes, teeth and trim

Kisasszonynak még nincs saját akarata a ruháit illetően így kapott egy méhecske jelmezt, amit még Juniornak akartam 3 éve de Apa bojkottálta mondván nem elég fiús. A szárnyak tüllből vannak, illetve az ujjak fekete maradék jersey-ből mivel a csíkos nem volt elég magában. Semmi extra, de elég nagy hogy alá lehessen öltözni (errefelé a Farsang kinti tevékenység).
Junior dino jelmezt kért (féltem erősen hogy megint tűzoltó ruhát kell varrnom), kapott is. Ez is elég nagy aláöltözni, de arra is jó lesz amikor az oviban van beöltözős nap. Az ujját meg a lábszárát gumiztam, hogy nem legyen hosszú mikor nincs alatta vastag nadrág meg harisnya.
Nagyon-nagyon szerettem ezeket varrni, jó móka volt. Elment 0.5m készlet, a többit meg kellett venni de legalább csak a pirosból maradt egy kicsi :)

3 comments:

 1. what great costumes

  ReplyDelete
 2. De édesek lesznek!
  Majd beöltözve is fotózol? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Junior végül csak az oviba vette fel a jelmezt, arról nem készült kép, de Kisasszonyról igen, majd küldök :)

   Delete