20 Jan 2014

January Theme 2. /Januári téma 2.

Anything less than a yard - enough for a simple skirt. This grey wool-something mix was just enough and barely under 1 yard :) Btw this is one the pieces that I have for at least 5-6 years and meant to turn into a skirt one day.
I've used iron-on hemming tape (is this the right word at all) first time and was very pleased with the result. Looks perfect on the right side and much less work than hemming by hand. Lining and zipper also from stash - perfect project. Pattern from Ottobre 6/2013.

Front/Elölről

Back/Hátulról

Inside out/Belülről

 Bármi ami kevesebb mint 1 yard (kb. 90cm) volt ismét a januári téma. Ez kb elég egy sima szoknyára. Ez a szürke gyapjú-valami keverék eredetileg is szoknyának lett szánva, kb. 5-6 évvel ezelőtt, és éppen 80cm. 
Most először használtam vasalható szegőszalagot (ez a neve vagy van valami szofisztikáltabb terminus technicus rá?), gyönyörű lett az alja. Ráadásul fele annyi idő sem kell hozzá mint a kézzel szegéshez (nem, még mindig nem tudom szépen használni a vaköltést a gépen). A bélés és a cipzár is pihent már egy ideje a dobozban, így minden klappol. A minta 6/2013 Ottobre.




3 comments:

  1. Te benne vagy valami varrócsoportban? Nagyon jó "témák" vannak! Persze csak annak, aki tud varrni :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Igen, már második éve takarítjuk a felhalmozott anyagkészleteket. :) Minden hónapban van egy téma (nem kötelező betartani).
      Nem mindig ruhák készülnek, volt tavaly pl rendrakás téma, akkor sokan tárolókat varrtak. Vagy a karácsonyi ajándék téma nekem az adventi kalendár volt, amiben nem kell sokat varrni csak nagyon unalmas a 24 egyforma zacskó.

      Delete
  2. Lovely job! I made up some pencil skirts this month too. They are great for using up those bigger small chunks. :)

    ReplyDelete