17 Feb 2015

February Challenge #2

One of the Feb challenges was using the most disliked fabric. The details of the challenge are here btw.
I had this viscose knit with yellow flowers for long but always hated it. Color is not that nice as the flowers disappear somehow. Fabric is my worst nightmare, it´s shiny, very strechy and very hard to work with. It likes to get stuck in pins. I hated every moment of sewing it, but it´s all gone now. I won´t wear it for long but hoping it will be comfortable in summer. Planning to get back to my normal size fast after giving birth so this will go to the charity bag very soon. Pattern is from Ottobre 5/2013. I made it much longer to accommodate a growing baby bump.
Only worth one picture


Az egyik februári téma a legutáltabb anyag feldolgozása volt. A részletek egyébként itt vannak. 
Volt ez a sárga virágos viszkóz jersey készleten, mindig is utáltam. Többször bekerült az adományos zacskóba, de mindig kiverekedte magát onnan. Borzasztó egyébként, fényes (volt egy időben divat ez a fajta anyag), nagyon strech és egyáltalán nem látszik a mintája. Szerette a gombostűk hegyét, nagyon könnyen meghúzódott benne a szál.
Utáltam varrni, de arra a pár hónapra teljesen jó lesz amíg vissza nem térek a normál méretemhez (ez legutóbb nagyon gyorsan ment, most is erre számítok). Utána pedig tényleg megy az adományos zacskóba. A minta Ottobre 5/2013, sokkal hosszabbra vettem mint az eredeti volt, így majd beleférek még mindenórásan is.

1 comment:

  1. Ránézésre nem annyira szörnyű... :)
    Örülök, h jól vagytok!!! :)))

    ReplyDelete