6 Jun 2014

Knits Are My Best Friend/A hurkolt anyagok mind a barátaim

Yeah, they're so easy to work with. They are slippery sometimes and stretchy but I can actually finish cool garments in no time. Even cooler is the fact I can simply draw around my fav T-shirt and make my own pattern. Like with this one -

Not from stash but the fabric was worth the 4 EUR/m.
To make something from my stash, I finished a blanket for Junior. My husband hated the pattern of the fabric (microfleece, so nice and soft)  so I made a compromise and bias taped the whole thing to be a blanket - nothing to wear but still keeping warm. When it's cold.




Annyira gyorsan lehet belőlük mindenféle szépséges kényelmes cuccokat varrni. Néha csúsznak egy kicsit, de ez a legkevesebb. Még jobb, hogy elég egy kedvenc pólót körberajzolni és már mehet is a móka.
Azért hogy a készlet is fogyjon körbeszegtem egy takarót a gyermeknek. Apa utálta a mintáját, ezért lett belőle takaró - nem hordható de melegen tart. Mármint ha hideg van, mert most nincs. Megyek is Juniornak nyári cuccot varrni.




2 comments:

  1. Ahogy így leírod, azt hinné az ember, hogy ez pofonegyszerű... bár Neked biztos az is :)
    Tetszik az anyag mintája is! És nekem a takaró mintája is tetszik :)))
    Áldott, szép Pünkösdöt kívánok!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia, köszi, megvolt (remélem Nektek is).
      Tényleg nem nehéz, csak néhány dolgot kell szem előtt tartani. A legjobb ha van egy interlock a háznál, azt nem kell nagyon állítgatni. A sima varrógép cikkcakk öltését minden anyaghoz ki kell tapasztalni.

      Delete