4 May 2014

Junior´s Spring Jacket/Junior tavaszi kabátja

This year it's still pretty cool and rainy (Germany tends to be like this, no surprise). I had to do something which is at least protecting against wind and still not too warm for Junior. I ended up using 2 pieces of stash. The lining is cotton, shell is coated cotton, very tightly woven. I hoped it will not look too grey. Pattern from Ottobre 1/2013.
Modifications - zipper is shorter so I had to adjust the cut of the hood a bit and there are no pocket flaps. (I did the flaps but screwed one of them. Had no motivation to start again so there are no flaps. Sorry kid.)


Itt még mindig hűvös van és gyakran esik az eső (nem ritkaság ez errefelé). Kellett a gyermeknek valami nem nagyon meleg de legalább szélálló kabát. 2 maradék anyag is felhasználásra került, mindkettő pihent már egy ideje nálam. A bélés kockás pamutflanell, a külső nagyon sűrűn szőtt pamut. Minta Ottobre 1/2013. Kicsit rövidebb cipzáram volt csak, ezért a kapucni szabásán módosítottam egy keveset és a zsebeknek nem csináltam zsebfedőt. (Pontosabban csináltam, de az egyiket elrontottam és nem volt kedvem nekiállni még egyszer).

1 comment:

  1. Mostanában itt is jól jönne egy ilyen szuper bélelt kabátka! :)

    ReplyDelete