5 Jan 2014

Still 2013 December Stashbusting/Még mindig 2013 dec-i téma

This was completed last year but had no chance to take a picture of it. The fabric has been laying around for about 3 years, originally received as part of a surprise package. It's a cotton-elastic mix I guess with a crashed effect so no ironing yippi. Never had any idea what it will turn into. Until I've seen this Burda pattern from 2007/7 magazine. Never thought I will ever have a pink skirt. My husband corrected me - this is not pink, it's dark rose. He has some sense for colors other than black but shows it very rarely.
The model itself is not a hard one except the hemming was labor intensive - did it all by hand as I didn't trust my machine with circle-like hemmings.

Ezt tavaly fejeztem be csak nem jutottam hozzá fotózni. Az anyag kb. 3 éve hevert, egy meglepi csomag része volt. Sosem tudtam mi lesz belőle, valami pamut-elasztán keverék lehet kicsit gyűrt hatással, legalább vasalni nem kell. Aztán megláttam egy 2007-es nyári Burdában a mintát. Sosem gondoltam hogy rózsaszín szoknyám lesz az életben, és a férjem ki is javított - ez fáradtrózsaszín, mit gondolok, a rózsaszín az a Barbie színe. Néha mutat némi affinitást a nem fekete árnyalatú színek után is, de nagyon ritkán mutatja :)
A szabás maga nem volt nehéz, de az alját kézzel hajtottam fel, nem bíztam a varrógépre a kör alakja miatt. Féltem, hogy begyűri.




4 comments:

  1. Irigyellek... Te ilyet is tudsz???? Nagyon menő, és szerintem jó a színe is, csak jó kiegészítőket kell hozzá felvenni :)

    ReplyDelete
  2. Szürkével jó, már próbáltam :) Azért azt hiszem ilyen szabású szoknyám nem lesz több.

    ReplyDelete
  3. Ooh I really like this skirt design!

    ReplyDelete
    Replies
    1. The pattern is from 2007, my sister saved the Burda magazine as it was to end in the garbage. I'm glad she thought of me :)

      Delete