4 Oct 2013

Antislip Socks/Csúszásgátlós zokni

In our home we have tiles everywhere. Junior is learning to walk and I'd rather not have him in shoes all day. He had a few anti slip sock already, so I had the idea to do something myself using a pair of his regular socks.
It's very easy, the ony thing required is some latex liquid (available here for example)
The result is ok, the liquid is easy to use and it doesn't come off after a few days of walking around/washing on 40 degrees in a washing machine.
The bottle I bought is 250ml, so it's enough for ever for the whole family.
It smells a bit when applying and you need to be careful not to put too big spots on as it might be uncomfortable to walk on.

 Nálunk mindenhol padlólap van, a gyerekszoba az egyetlen ahova leraktunk egy réteg polifoamszerű szőnyeget. Junior lassan egyedül járkál és nem nagyon voltam amellett hogy egész nap cipőben mászkáljon. Van neki pár csúszásgátlós zoknija, ennek mintájára gondoltam csinálok neki még olyat ami meleg is.
Csak egy kis latexlötty kell hozzá (elérhető pl  itt vagy itt). Elég jó lett az eredmény, még pár napos használat és mosás ellenére sem jött le semmi. Én 250ml-es kiszerelést vettem, ez kb örökre elég az egész családnak.
Elég büdi felvitelkor, de a szag hamar elillan. Arra kell vigyázni hogy ne túl nagy pöttyöket applikáljunk mert azon nem túl kényelmes járni. Egyébként ezzel a módszerrel csináltam még 2 pár házicipőt is, szintén meglevők talpára pöttyöltem párat, hagytam száradni egy éjszakán és kész is.



1 comment: