20 Jun 2013

Summer Robe/Nyári köntös

Summer is here with 30 degrees to start with. I needed something lighter than my warm robe. I chose a cotton satin dotted fabric in petrol blue. Lately I started not to be afraid of more expensive fabrics (this one was 6 EUR/m) knowing I'll manage to make something actually wearable.
I loved this fabric, it's lightweight, has a nice fall and really comfortable to work with. Pattern from Burda Easy 2011/Autumn-Winter.


Betört a nyár, 30 fokkal. Kellett egy nyáriasabb kivitelű köntös, a meleg téli kissé kellemetlen volt már. Ki is választottam ezt a pamut szatén anyagot kicsi pöttyökkel. Mostanában már nem félek belevágni drágább anyagokba sem (ebből 6 EUR-ért mérnek egy métert) magabiztosan csak előre, úgyis valami hordható lesz a vége.
Szerettem varrni, nagyon szép esése és fénye van, kellemes volt vele dolgozni is. Tépni viszont nem szabad (sajnos nekem így szállította a webshop) mert ferdül az egész a tépés mentén. Ez mintánál elég kellemetlen tud lenni, arról nem beszélve hogy a tépett szélt végig le kellett vágni 2cm szélesen egyenesre. A mintát a Burda Easy 2011/Ősz-Tél számából vettem.




No comments:

Post a Comment