25 Mar 2013

Baby stuff/Babás dolgok ismét

Ok, haven't been here for a while. New job, baby growing and needs more attention. It' s a lot of fun but leaves zero time for my hobby. Stuff I made lately were due to need rather than passion.
Sleeping bag for Junior (3rd in total and the best so far) of fleece, lined with cotton jersey. I added a bit of warming vlies which seemed to be a bit too much for spring - eheh, then cold weather came back despite meteorological spring. Cool thing about baby sleeping bags is once you have a good pattern you only need to make it longer as the baby grows.

Egy ideje már  nem jártam erre. Új meló, baba nő és egyre többet kell vele foglalkozni. Ami persze jó dolog, de hobbira nem nagyon marad idő. Amit mostanában varrtam inkább szükségből tettem mint szenvedélyből. Hálózsák Juniornak (összesen a harmadik, és eddig a legjobban sikerült darab) polárból, a bélés pamut jersey és van benne egy kis melegítő réteg is. Eleine azt hittem sok lesz az így márciusban, aztán jött a hideg a meteorológiai tavasz ellenére. Szerencsére ha már van egy jó szabásminta, a bébi hálózsákokat csak hosszabbra kell varrni ahogy a gyerek nő.
And a pair of sweatpants of cotton jersey (pattern from Ottobre 1/2013, model 6). Very simple cut and seems to be comfortable too (Junior did not complain). Good thing is cut of the legs is not that wide, so Junior cannot kick off his socks all the time and pants do not slip up either.

Melegítő naci pamut jersey-ből (Ottobre minta, 1/2013, 6-os modell). Nagyon egyszerű és nagyszerű, és kényelmes is (gondolom, de Junior sem panaszkodott eddig). A szára kicsit szűkebb, ami azért jó mert Junior nem tudja folyton a zokniját lerugdosni és a naci szára sem csúszkál fel.ALL made of stash fabric - but somehow I still see very little decrease in the space my stash needs! Wonder why?

MINDEN elfekvő anyagokból, de még mindig nem nagyon látom a csökkenést, vajon miért?1 comment:

  1. Jók lettek! :)
    Errefelé is pocsék idő van: hideg, szeles, és szakad a hó... :( - jól jönne nekem is egy meleg hálózsák... bár inkább hímzőzsák kellene, az üldögéléshez :)))

    ReplyDelete